Van “werken met technologie
in de zorg” naar “technologie
die werkt voor de zorg”

Aangenaam

Binnen SilverCloud Zorg IoT delen we naast onze liefde voor technologie de overtuiging dat technologie in dienst moet staan van het bedrijfsdoel en pragmatisch moet worden toegepast. Deze kernwaarde toegepaste ICT en pragmatiek combineren we met een transparante, klantvriendelijke en resultaatgedreven houding. Als u succesvol bent, zijn wij dat ook!

Het SilverCloud Zorg IoT team bestaat uit meer dan 10 professionals met elke hun eigen expertise, van systeemtechnisch, tot projectmanagement tot adoptie en begeleiding. De directie wordt gevorm door Wim Koopman en Peter Sminia die samen een scala aan ervaring en dynamiek meebrengen.

 “Small enough to know you, large enough to serve you”

De mensen achter SilverCloud Zorg IoT

Peter Sminia
Managing Partner

Peter richt zich op Strategie, beleid en Innovatie met een focus op de zorg.

Vanuit zijn technische-, management- en zorgachtergrond wordt hij veel gevraagd als interim hoofd ICT of programma management bij complexe projecten in de zorg.

Lees meer over Peter

Peter richt zich op strategie, beleid en innovatie met een focus op de zorg.

Vanuit zijn technische, management en zorgachtergrond wordt hij ook veel gevraagd als interim Hoofd ICT of Programma Management bij complexe projecten in de zorg. Hierdoor heeft hij de nodige ervaring opgedaan binnen de zorgsector. Zijn passie is om efficiency verhogende oplossingen voor zorginstellingen zoals RealTime Lokalisatie te laten bijdragen aan de kwaliteit, arbeidsvreugde en kostenefficiency in de zorg.

Peter is na zijn studie informatica in Enschede en Delft zijn carrière begonnen als Software Architect en Project Manager bij Philips en daarna Digital Equipment. Het decennia daarna is hij wereldwijd verantwoordelijk geweest voor de service organisatie van een groot datacommunicatiebedrijf. De daaropvolgende 12 jaar heeft hij als Chief Operating Officier en Chief Innovation Officer leidinggegeven aan Levi9’s software development centers in Centraal en Oost-Europa en applicaties ontwikkelt en onderhouden voor grote bedrijven. De laatste jaren is zijn passie om bij te dragen aan een betere toepassing van technologie in de zorg, als Interim ICT manager en vanuit SilverCloud met oplossingen die het verschil maken.

Wim Koopman
Managing Partner

Wim Koopman is één van de oprichters van SilverCloud Zorg IoT.

Wim is een zeer ervaren ICT-er die in een vroeg stadium heeft ingezien dat beveiliging van data een cruciaal onderwerp zou worden op de kalenders van vrijwel ieder bedrijf. 

Lees meer over Wim

Met deze gedachte in het achterhoofd heeft hij hiervoor diverse certificeringen behaald, waaronder CISSP, CEH, CSSP en cDPO.

Wim haalt zijn energie en enthousiasme uit het bedenken en implementeren van pragmatische en veilige IoT oplossingen voor de zorgsector. Juist beveiliging verdient aandacht binnen IoT oplossingen waar sensoren steeds meer een instrument zijn voor kwaadwilligen, iets wat je niet wil en zeker niet in de Zorg.

Daarnaast moeten IoT oplossingen opgenomen worden in het applicatielandschap en niet als zelfstandige oplossing worden gezien. Wim is de API–specialist om deze integratie te bewerkstelligen op een gebruikersvriendelijk manier.

Naast zijn professionele carrière is Wim ook veel te vinden in de vrijwilligers omgeving bij de lokale sportclub, maar ook bij de lokale overheid.

Wim vind het belangrijk om verder te kijken dan alleen het hier en nu om zo te zorgen dat er ook wat achterblijft voor de volgende generatie.

Karla Dokter
Commercieel Manager

Karla is de afgelopen 12 jaar actief in de ICT-branche.

Gestart als allround office-medewerker en daarmee als spin in het web gefungeerd binnen een ICT-organisatie met +/- 7 mensen, heeft Karla haar sporen verdiend.

Lees meer over Karla

De bijbehorende werkzaamheden waren door de functie erg divers zoals bijvoorbeeld administratieve werkzaamheden, inkoopmanagement, verkoop binnendienst en licht ondersteunende technische werkzaamheden. De computertechnologie heeft Karla altijd erg aangetrokken. Karla gaat graag naast de klant staan, luisteren naar wat er in zijn/haar werkveld speelt en daar de best passende oplossing bij zoeken.

Sinds de afgelopen paar jaar is Karla toch op zoek naar een functie die meer toegevoegde waarde heeft voor de maatschappij en waar ze in door kan groeien. Juist met het oogpunt op meer toegevoegde waarde voor de maatschappij is Karla erg gedreven in oplossingen zoals realtime lokalisatie en assetmanagement. Door tijd vrij te maken met real time lokalisatie komt er tijd vrij voor zorgmedewerkers waardoor deze tijd besteed kan worden aan degene die de zorg nodig hebben. Karla is dan ook in alles op zoek naar ontzorging voor zorgmedewerkers waardoor hun spaarzame tijd een veel beter doel kan krijgen. Samen met de opleiding Office Management en de richting van SilverCloud Zorg IoT heeft Karla het gevoel meer te kunnen toevoegen en verder te kunnen doorgroeien binnen de ICT-branche.

Beleid voor kwaliteit en informatiebeveiliging

met specifieke (zorg) beheersmaatregelen

Bij SilverCloud staat kwaliteit in dienstverlening en zorgvuldig omgaan met informatieveiligheid en dataprivacy hoog in het vaandel. Dit is niet alleen een kwestie van processen en technische maatregelen maar ook, specifiek, van bedrijfscultuur en persoonlijke motivatie.

Een tweede culturele waarde binnen ons bedrijf is transparantie en daarom delen wij graag met u ons “kwaliteit en informatiebeveiligingsbeleid” zoals die ook gedeponeerd is voor de ISO 9001, ISO 27001 en NEN 7510 certificeringen.

Op het gebied van kwaliteit- en informatiebeveiliging zijn altijd verbeteringen en aanpassingen mogelijk op basis van gewijzigd inzicht, nieuwe technologieën, nieuwe eisen en wensen en wettelijke maatregelen, wij waarderen uw “feedback” en garanderen u dat we deze ter harte nemen.

Namens alle medewerkers van SilverCloud hartelijk dank voor uw getoonde vertrouwen.

Lees hiernaast ons beleid ten aanzien van de informatiebeveiliging.

Van “werken met technologie in de zorg”
naar 
“technologie die werkt voor de zorg”