Connectiveit
en veiligheid

Veilig communiceren

Een intelligent network “controleert” de data-verkeerstromen van en naar het internet maar ook binnen uw eigen zorginstelling. Resultaat: een uitstekende connectiviteit gecombineerd met veiligheid, ook voor al uw IoT apparatuur.

Network as a Service!

Voor een vast bedrag per maand een goed en veilig netwerk. Aanschaf, onderhoud, pro-actief en reactief beheer in één vast maanbedrag. Eenvoudig geregeld.

Geniet van gemak

Geen omkijken meer naar het netwerk, het werkt gewoon en veilig. Laat ons ook de internetlijnverbinding leveren en wij nemen de communicatie met de internetleverancier van u over, ook bij storingen. Dit noemen we “Single Point of Contact”.

Pragmatisch afgestemd op uw behoefte

Hoeveel snelheid heeft u daadwerkelijk nodig? Hoeveel redundantie wilt in uw netwerk? Welke applicaties zijn voor u cruciaal?

Wij ontwerpen een netwerk afgestemd op uw behoefte en financiële middelen. Bij gewijzigde behoefte passen we het netwerk aan. Lekker pragmatisch!

Groeiend aantal apparaten

Het aantal apparaten dat verbonden is met het netwerk groeit razendsnel. Denk aan camera’s maar ook aan andere IoT sensoren. Juist deze apparaten zijn vaak onveilig omdat ze niet juist geconfigureerd worden waarbij standaard instellingen en standaard wachtwoorden blijven bestaan.

Ook deze apparaten moeten worden onderhouden en moeten regelmatig worden voorzien van nieuwe software om beveiligingsrisico te adresseren. Dit is inbegrepen in ons netwerkbeheer contract.

Let
op!
Hackers zijn dol op sensoren. Die van de deurbel, van de thermostaat en die van camera’s zijn absoluut favoriet. Als u de beveiliging niet op orde hebt, is dat een ideale manier om uw netwerk binnen te dringen en uw server te gijzelen. Zorg ervoor dat uw netwerk slimmer is dan indringers.

We produceren, delen en versturen steeds meer data, terwijl ook het aantal (IoT-)apparaten groeit dat op bedrijfsnetwerken is aangesloten.

Lees verder

We produceren, delen en versturen steeds meer data, terwijl ook het aantal (IoT-)apparaten groeit dat op bedrijfsnetwerken is aangesloten. Dit betekent dat er ook steeds hogere eisen worden gesteld aan dataverkeer. Eisen niet alleen qua “snelheid” en “vertraging” (latency) maar in toenemende mate qua beveiliging hiervan. Het aantal cybersecurity- en ransomware aanvallen groeit gestaag en deze worden steeds geavanceerder.

Ransomware aanvallen is niet alleen een thema bij grote financiële bedrijven. Zorginstellingen en MKB zijn juist interessant voor deze criminelen en zijn vaak eenvoudig “door te prikken”.  Uw instelling wordt ook aangevallen al denkt u van niet!

Databeveiliging omvat drie componenten: Data in systemen, data in opslag en data in transport. Gek genoeg zien we veel aandacht uitgaan naar de eerste twee componenten maar word het netwerk (het transport) niet gezien als een serieuze bedreiging. Een slecht ingerichte firewall en wellicht encryptie worden als afdoende beschouwd. Wij denken dat het anders moet en kan en onderzoeksinstituten zijn het daarmee eens.

Netwerkbeveiliging naar een hoger niveau brengen moet niet leiden tot verminderde connectiviteit, vertragingen in het netwerk of een extreme beheerlast voor uw organisatie.

Gebruikmakend van Fortinet netwerkcomponenten met geïntegreerde beveiligingssoftware richten wij uw netwerk in, gericht op optimale connectiviteit en beveiliging en nemen het beheer van uw over. U bepaalt welke verkeersstromen u wilt toelaten op uw netwerk, als voorbeeld: camera’s mogen alleen communiceren met de camerasoftware, als een camera plotseling naar uw financiële systeem wilt gaan is deze gehackt en mag de verkeersstroom niet meer plaatsvinden. U bepaalt het beleid, samen met ons als adviseur richten het in op naar uw wensen. Verkeersstromen worden niet alleen “geleid” maar continue gemonitord zodat verdacht gedrag snel inzichtelijk is en er maatregelen genomen kunnen worden. Beveiliging is continue aan verandering onderhevig. Gebruik makende van de software van Fortinet worden de laatste ontwikkelingen gevolgd en geïmplementeerd in de software zodat u meegaat in de ontwikkelingen. Daarnaast gaat SilverCloud gaat op reguliere basis het gesprek met u aan hoe het netwerk functioneert en of aanpassingen nodig of gewenst zijn.

Intelligente netwerken

Het intelligente netwerk is software die als een echte verkeersregelaar alle informatiestromen op een juiste manier door het netwerk leidt. En andersom. Alle informatie op het netwerk hoeft natuurlijk niet voor iedereen toegankelijk te zijn.

N

Start met het maken van beleid en zet dit beleid vervolgens over in uw software. Welke zorgmedewerker mag gebruikmaken van welke mappen? Maar ook: welke apparaten moeten met elkaar in verbinding staan en welke vooral niet. Camera en deurbel aan elkaar koppelen is logisch, camera en thermostaat niet, camera en patiëntgegevens al helemaal niet.

N

Als een onbekend apparaat toegang wil krijgen tot uw netwerk, zorgt uw intelligente netwerk ervoor dat de toegang direct geblokkeerd wordt.

Overal met alles in verbinding!


            

Onze werkwijze

Kennismaken en overleg

Advies en oplossingen

Implementatie maatwerk

Training & evaluatie

Support en onderhoud

Van “werken met technologie in de zorg”
naar “technologie die werkt voor de zorg”

Fortinet beveiligt de grootste ondernemingen, serviceproviders en overheidsorganisaties over de hele wereld. Fortinet geeft zijn klanten intelligente, naadloze bescherming over het steeds groter wordende aanvalsoppervlak en de kracht om de steeds hogere prestatie-eisen van het grenzeloze netwerk aan te kunnen, vandaag en in de toekomst.

partners

    Van “werken met technologie
    in de zorg”
    naar “technologie
    die werkt voor de zorg”