Real time lokalisatie tags kun je voor meerdere doeleinden gebruiken. Dankzij deze tags zie je altijd waar een medisch hulpmiddel zich bevindt zodat je geen tijd kwijt bent met het zoeken. Maar voor de tags kan ook een alarmering worden ingesteld. Hiermee krijg je een melding wanneer een apparaat of hulpmiddel een bepaald gebied verlaat.

Met behulp van de real time lokalisatie stickers kun je een grensgebied aangeven voor medische apparatuur of hulpmiddelen. Dit komt bijvoorbeeld van pas op een coronavleugel in een ziekenhuis of zorginstelling. Apparatuur die hier gebruikt wordt, mag de afdeling niet verlaten. Een alarmering wanneer zo’n apparaat zich tóch buiten het grensgebied begeeft, helpt gevaarlijke situaties te voorkomen.

Op tijd op de hoogte

Je kunt zelf beslissen waar je de alarmeringen op assets voor wil inzetten. Je kunt het bijvoorbeeld ook gebruiken om het aantal apparaten op één vleugel te beheren zodat deze altijd goed verdeeld blijven of om diefstal tegen te gaan. Maar het kan ook gebruikt worden om veiligere situaties te creëren wanneer er bijvoorbeeld sprake is van achterstallig onderhoud. Wanneer een asset dan beweegt, krijgt men direct een melding dat het apparaat niet gebruikt mag worden totdat het onderhoud voltooid is.

Andere mogelijkheden

Er zijn ook andere mogelijkheden om de alarmeringen op tags te gebruiken. Deze kunnen bijvoorbeeld ook op rolstoelen en rollators worden gebruikt. Wanneer deze tag dan bij de in- en uitgang verschijnt, wordt er een notificatie verstuurd. Dit biedt bijvoorbeeld mogelijkheden voor mensen met dementie of de ziekte van Alzheimer. In samenspraak met de familie kan dankzij de tags worden voorkomen dat patiënten alleen de straat op lopen en verdwalen.

Eigen invoer

In overleg met SilveCloud bepaal je zelf welke kaders en alarmering je voor welke hulpmiddelen wil toepassen. Dit kan voor elk hulpmiddel anders zijn. Bijvoorbeeld voor een rolstoel dat deze wel naar buiten mag terwijl een bloeddrukmeter dat niet mag. Voor cliënten geldt weer dat deze misschien op bepaalde tijden wel mogen “wandelen” maar alleen binnen een bepaald gebied en dat s’ nachts altijd een waarschuwing moet volgen.

Ook optimaal gebruik maken van de aanwezige medische apparatuur en de vele mogelijkheden van real time lokalisatie? Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken en een pilot in te plannen.