Op 1 maart 2023 hebben wij, op uitnodiging van Zorggroep Elde Maasduinen (ZGEM), deelgenomen aan de Slimme Zorgestafette.
Onderwerp van deze sessie was “Hulpmiddelen vinden in het verpleeghuis – bespaar meer dan 20 minuten per medewerker per week!”

Tensie meter, bladderscan of een tilband. Zomaar wat hulpmiddelen waar vaak bij wordt gezegd: “waar zijn ze nou?” In de zorg gaat veel tijd verloren aan zoekacties. ZGEM heeft besloten om de tijd die verloren gaat aan deze zoekacties drastisch te verminderen door gebruik te maken van de Realtime lokalisatie oplossing om medische hulpmiddelen te vinden binnen de organisatie. Tijdens de zorgestafette wilden zij graag, in samenwerking met ons, hun ervaringen hierover delen.

Tijdens de heldere sessie van Alexander Everling (ZGEM) en Peter Sminia (SIlverCloud Zorg IoT) zijn onder andere onder andere de aanleiding, het proces van pilot naar implementatie en de ambitie van ZGEM toegelicht. SilverCloud heeft onder andere onderwerpen als de werking van RTLS, eenvoud van het systeem en integratie binnen het huidige applicatielandschap toegelicht.

Heb je de sessie gemist, of wil je graag nog de sessie terugkijken? Hieronder tref je de opname hiervan aan.