Bij SilverCloud zijn we ervan overtuigd dat Real Time Lokalisatie de oplossing is om tijd te besparen in de zorg.  Zorggroep Elde Muisduinen heeft een eigen onderzoek uitgevoerd waarin de technologie van Silvercloud in de praktijk werd toegepast. Hierin lag de focus op het vindbaar maken van medische hulpmiddelen en apparaten voor zorgmedewerkers en hulpmiddelenbeheer aan de achterkant.

Slimme Zorg Estafette

Op 1 Maart 2023 heeft ZGEM het onderzoek dat ze heeft gedaan naar de toepassing van RTLS  gedeeld met geïnteresseerden tijdens de Zorg estafette. Het onderzoek heeft niet alleen gekeken naar de technologische mogelijkheden en de kosten en besparingen, maar ook naar het inbedden van RTLS in de organisatie en het vaststellen van een nieuw hulpmiddelenbeleid met duidelijke processen en verantwoordelijkheden. Dit heeft niet alleen voor ZGEM zelf maar ook voor SilverCloud waardevolle inzichten opgeleverd.

Zorg & ICT beurs

Op 13 t/m 15 juni zijn wij aanwezig op de Zorg & ICT beurs (stand A052). Hier lichten we graag verder toe wat RTLS voor organisaties kan betekenen en hoe het tijd en geld kan besparen. Op de beurs zal ook een demo-omgeving beschikbaar zijn. In deze demo wordt het onderliggende Blyott platform gebruikt. De waardevolle data hieruit kan vervolgens worden gekoppeld in een breed scala aan applicaties. Denk hierbij aan TOPdesk, Ultimo, Afas etc. Maak alvast een afspraak om in alle rust de mogelijkheden van RTLS voor jouw organisatie te onderzoeken. Dit kan via de Zorg & ICT beurs website (via exposanten, SilverCloud Zorg IoT kom je bij de agenda optie) of via een e-mail aan info@silvercloud.nl.

Intelligente gebouwen

Een andere toepassing die we op de beurs laten zien is Docksters. Hierin zie je de plattegrond van een gebouw en per kamer ziet u de metingen van o.a CO2, temperatuur, luchtvochtigheid maar ook de beschikbaarheid en gebruiksgraad van bijvoorbeeld vergaderkamers. Je kunt op bepaalde momenten in de tijd schuiven zodat je te allen tijde de staat van een ruimte kunt zien. Ook kunt je alarmeringen toevoegen. Deze toepassing wordt al veel gebruikt in scholen en zorginstellingen en zal naar verwachting ook steeds meer in andere openbare ruimtes worden toegepast.

Kortom, RTLS biedt veel mogelijkheden om tijd te besparen in de zorg. Bent je benieuwd hoe RTLS voor uw organisatie kan werken? Kom dan naar onze stand op de Zorg & ICT beurs of neem contact op voor meer informatie.